Boli

#vitamina c in corp #lipsa vitamina c #vitamina c

Cum iti dai seama ca duci lipsa de vitamina C. Ce spune Mihaela Bilic

Mihaela Bilic vine cu numeroase trucuri si secrete pentru cei care o urmaresc si isi doresc sa aiba un stil de viata cat se poate de sanatos. De aceasta data, nutritionistul a vorbit in mediul online despre cum putem sa ne dam seama ca ducem lipsa de vitamina C.

 

Asa cum stim, vitamina C poate sa fie adusa din alimentatie si o gasim in fructe si legume. Mihaela Bilic a dezvaluit cateva metode prin care ne putem da seama daca ducem lipsa de aceasta. Ca de fiecare data, fanii s-au bucurat nespus de faptul ca nutritionistul le sare in ajutor.

„Semne ale carentei de vitamina C

Vitamina C este cea mai puternica substanta antioxidanta din natura ea ne impiedica imbatranirea si imbolnavirea. Organismul nu poate sintetiza vitamina C si nici rezerve nu poate face, asa ca suntem obligati sa o aducem din alimentatie.

Gasim vitamina C doar in fructe si legume. Important de stiut: vitamina C este o substanta care oxideaza rapid, temperatura crescuta, prezenta aerului si depozitarea pe termen lung o distrug. Prin urmare alimentatia nu reuseste sa acopere nevoile zilnice ale organismului.

Cele 10 semne care arata o lipsa de vitamina C:

1.Senzatie de oboseala cu lipsa de energie si tulburari de concentrare.

2.Imunitate scazuta si imbolnavi repetate, nivelul de vitamina C este direct proportional cu rezistenta la boli.

3.Lipsa de apetit este tot un semn al carentei de vitamina C. Si fara pofta de mancare se accentueaza si mai tare oboseala si lipsa de energie. 4.Apare stare de slabiciune si chiar pierdere de greutate pe cintar.

5.Dureri articulare cu inflamatie si risc de entorse, pentru ca vitamina C este implicata direct in sinteza colagenului si functionarea optima a articulatiilor.

6.Pielea uscata tradeaza si ea lipsa de vitamina C, necesara hidratarii si supletei tegumentului.

7.Cicatrizare lenta si defectuoasa a ranilor? Tot de vitamina C e nevoie!

8.Nici sistemul nervos nu functioneaza corect fara vitamina C, apare nervozitatea si iritabilitatea

9.Sangerarea mucoaselor la nivelul nasului si gingiilor este un semn sigur de carenta in vitamina C, lipsa ei fragilizeaza vasele de singe.

10.Pe langa multiplele roluri in organism, vitamina C participa la absortia fierului. Un nivel scazut de vitamina C creste riscul de anemie si scade aportul de oxigen la nivelul tuturor celulelor.

De retinut: in sezonul rece si in perioadele cu epidemii de gripa/raceala este recomandat sa apelam chiar la suplimente cu vitamina C, pentru o functionare a organismului la cote maxime!”, a spus Mihaela Bilic, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare