Vacante

#sate #romania #vacanta

Satele pe care sa le vizitezi in aceasta vara. Sunt cele mai frumoase din Romania

Te gandesti sa pleci intr-o scurta vacanta? Nu stii inca daca sa pleci in strainatate sau sa vizitezi Romania? Iti spunem mai jos cateva zone din tara noastra care merita vizitate neaparat!

 

Peisajele din aceste sate din Romania te duc cu gandul la cu totul alte locuri, cum ar fi Elvetia, dar nu, este vorba chiar de tara noastra!

1.     Satul Sirnea din judetul Brasov. Se afla la poalele Muntilor Piatra Craiului, la o altitudine de 1400 de metri. A fost declarat primul sat turistic din Romania in 1960. Ce poti vizita aici: Parcul National Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Cheile Moieciului, Pestera si Cheile Dambovicioara, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Barajul Pecineagu si Lacul Vidraru.

2.     Satul Plesa, in apropiere de Gura Humorului. O noapte de cazare aici costa intre 100 si 400 de lei.

3.     Satul Ciocanesti, in Valea Bistritei. Este asezat pe drumul care uneste Moldova cu Maramuresul. Aici se poate vizita Casa Muzeu Lonida Taran, prima locuinta din sat care a fost zugravita cu motive traditionale.

4.     Satul Viscri. Acolo se regaseste una dintre cele mai vechi si spectaculoase biserici fortificate sasesti. A fost inscrisa in patrimoniul UNESCO.

5.     Satul Botiza – se afla in inima Maramuresului. Pe langa peisajele de basm turistii pot vizita si manastirea Botiza sau izvorul cu ape minerale Borcut.

6.     Satul Rimetea, in Transilvania. Este marginit de versanti abrupti care creeaza impresia ca soarele rasare de doua ori pe zi. Rimetea e destinatia ideala pentru zborul cu parapanta, off the road si drumetii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea